Ортопедични обувки
18.09.2020  //  By:   //  Без категория, Мода  //  No Comment

Ортопедичните обувки, както и обувките с ортопедични подметки са предназначени за хора със затруднено ходене, причинено от някакъв вид болки в краката.

В днешно време проблеми има не само при възрастните, но и при децата. Най- често срещаните са: дюстабан (плоско стъпало), всрастване на нокътя на палеца, подуване на палеца, деформирани и изкривени пръсти навътре, набити пети и много други изменеия, причинени вседствие на артрит или диабет. Дори един мазол може да ни причини силни болки. Ето защо в тези случаи е най- правилно да изберем най- подходящите за нас ортопедични обувки или такива с ортопедочни подметки.

При всички тези гореспоменати, на пръв поглед маловажни заболявания, ако се отнесем с пренебрежение, ние само можем да си усложним състоянието и това да доведе до по- трудно придвижване, разпространение не болките в гръбначния стълб, главоболие и общ дискомфорт. Освен лечението с правилни упражнеия и спазване на режим на натоварване, задължително е и да носим ортопедични обувкиobuvki.

Ортопедичните обувки са проектирани специално за максимална подкрепа на краката и да коригират тези евентуални проблми. На пазара се предлагат десетки отделни специализирани видове, взависимост от различните нужди.

Тези обувки нямат токчета с цел да не принуждават тялото да променя разпределението на тежестта. Областта на петите при ортопедичната подметка е както ниска, така и широка, за да може да се върви по един естествен и щадящ начин за краката. Формата на подметката при ортопедичните обувки трябва да е достатъчно широка при пръстите, за да не се притискат при самото движение. Хубаво е подметката да бъде средна по твърдост.

Ортопедичните стелки имат за цел да коригират проблема ни с ходенето. Не е препоръчително да се слагат в тесни и неудобни обувки. Те трябва да се слагат в широки или по- отворени обувки, които позволяват добро придвижване на отделните части на ходилата. Стелките са изработени съобразно отделните нужди.

About the Author :

Leave a reply