Рокли и обувки за абитуриентски балове
15.09.2020  //  By:   //  Без категория  //  No Comment

rokli-balni-obuvkiОт лимузина слиза млада мадама. За миг ви се струва, че ви снимат от Телевизия Планета. Екстейшъни, вафлички и обем, ултракъса цикламена рокля с много дантели, ламета, сатен, коприна или естествена кожа, натруфеност и пампозност. Самоубийствено високи токчета на ръба на границата с кича (познайте от коя страна на границата?). Суета, префърцуненост и свирепо настроение, което се постига с ядене веднъж в месеца. А походката й е такова изпитание, което може да се сравни само с митологията и по-специално, в частта за Херкулес и изриването на Авгиевите обори. Тя е изхарчила стотици левове, за да ни докаже, че е способна. Списъкът от процедури – фризьор, солариум, козметик, шивач, пластичен хирург е дълъг като упътване на магнетофон.

И на кой по дяволите му е нужна цялата бутафория. За никой от съучениците й не е тайна, че някой чичко-паричко в андропауза я е спонсорирал, защото баща й не може да изкара толкова пари с 40-часовата си работна седмица. Ясно, че някоя поп-фолк звезда и се е присънила като героиня, модна икона и вдъхновителка.

Кой е виновен за културата на кифлата и противната й пошлост, че е така повсеместна – държавата, обществото, средата?

damska-roklq-onlineПриродния инстинкт за себесъхранение е един от главните. Спомняте ли си, когато учехме по биология за феномените на адаптацията и по-специално мимикрията, симбиозата и хамелеонството. Спомнете си как женския индивид се приспособява чрез мимикрия, защото като физически по-слаб му се налага да е по-привлекателен. Така и абитуриентката цели продължаване на реда и за това бала е толкова важен за нея. Понякога са необходими месеци на едно момиче, за да съчетае тоалет, бижута и аксесоари, а нощта минава като миг и с нея безвъзвратно и слепия младежки оптимизъм, и първата ученическа любов и чувството, че всичко хубаво и безгрижно предстои. Това е както краят на намаленията и ученическите карти, така и времето на първите есенни листа в градината на Едем. Прокрадва се някаква метафизична носталгия по нещо изминало, още преди да е започнало.

Едно послание към абитуриентите – надяваме се, че сте успели да погледнете под друг ъгъл на подготовката за бала. За това помислете преди да подберете костюма. Не е тайна, че всеки млад човек бърза да порасне, но наистина ли ви харесва да приличате на Хищникът? balna-roklia-cherena-kapere-obuvkiДискутирайте темата и с вашите съученички, за да не се окажете накрая предадени от бездарни шивачки и некадърни фризьорки.

Дано скоро българката да започне да се облича супер стилно и да не нарушава с визията си личното пространство на другия пол. Да си жена е повече социална роля. Да си изгради подходящ dress-code и да почне да протестира срещу чалга-децибелите, сочните псувни и никотиновите ексоси на ghetto-reality-то, в което живеем.

About the Author :

Leave a reply