Спално бельо с тик-так копчета

На пазара има много разновидности на копчета за спално бельо и дрехи. Въпреки че копчетата са предназначени основно за закопчаване, те могат да служат и като декоративни аксесоари. Специализираните производители и доставчици на копчета за спално бельо и дрехи предоставят широка гама от персонализирани копчета, които включват най-обикновените модели с пришиване, до такива с фина декорация, тик-так копчета и други.

 

Обикновено спално бельо с тик-так копчета се избира да е такова от производителя. Той сам решава да направи модел и да приложи тик-так копчета, които да не се шият с игла и конец, но да се прилагат с шевна машина. Тик-так копчетата се наричат така, защото техният метод на работа предполага притискане на горната към долната част, така че копчето да се закопчае и спалното бельо или дрехата да се закопчаят.

 

Трябва да вземете предвид вида на спалното бельо, върху което ще бъдат зашити копчетата. Има фактори, които трябва да се вземат предвид в това отношение, като натиска, на който се предполага, че копчетата трябва да издържат, методите за почистване и продължителността на живота на спалното бельо. Тоест типа плат, дебелината, стабилността и теглото на тъканите трябва да се вземат предвид при избора на правилните копчета.

 

Не е препоръчително да избирате тежки копчета за леки тъкани, тъй като те могат да се разтягат и в крайна сметка да развалят последните и обратно. Изборът на копчета за спално бельо или дрехи трябва да подхожда или да допълва естетиката на дизайна. Например, за дизайн, предназначен за добавяне на женствено и цветно докосване, бутоните трябва да отговарят на този вид по отношение на цвят и форма.

 

Функция или декорация на копчетата. Както споменахме в самото начало на статията, спално бельо с копчета, може да е с такива, които да служат като функционални или като декоративни аксесоари. Някои видове спално бельо се нуждаят от практични копчета за тяхното функциониране, например ако материята е по-хлъзгава и завивката може да се плъзне навън от плика. Но някои копчета се използват за естетика, например големи декоративни копчета, които служат като фокусна точка.

Цветът на копчетата на дрехите обикновено се избира с цел естетика. Моля, имайте предвид, че устойчивостта на цвета се нуждае от повече внимание. Цветовете със слаба устойчивост могат да оцветят тъканта, ако избледнеят по време на пране.

 

Когато избирате спално бельо с копчета, много важно е, те да са така направени, че да не пречат на удобството по време на сън, да не се натрапват, да са добре свързани с дизайна на бельото. Така по-лесно ще направите правилния избор