Cпално бельо и домашен текстил

Изборът на спално бельо и битов текстил  трябва да се приема с пълна сериозност. В наши дни съществуват много разновидности на тъкани, принтове и цветове. Някои текстилни изделия може да не ви подхождат или да предизвикат алергична реакция или да възбуждат нервната система. Затова е добре, когато избирате спално бельо да инвестирате в качествени и естествени комплекти спално бельо и битов текстил, за изработването на които се използват материали като коприна, памук, лен, кадифе и бамбук.

 

 

Тъкани с етнически мотиви

 

Комплектите и битовият текстил със закачливи геометрични орнаменти, повтарящи мотивите на автентични етно или бродирани изделия, са напълно подходящи в интериора на спалнята. Основното нещо е да не прекалявате с твърде ярки или претрупани декорации. Такъв текстил в интериора на спалнята е подходящ одеяла, покривала или декоративни възглавници, които красят леглото и меката мебел.

 

 

Спално бельо и домашен текстил финес

 

Битовият текстил е последният щрих към декора на спалнята. Меките драперии превръщат стаята в уютно пространство, създават релаксираща атмосфера и ние сънуваме прекрасни сънища. В дизайна на текстилните изделия има различни стилистични насоки. Те могат да са свързани с пресъздаване на исторически стилове, смели експерименти в духа на изкуството на текстурирането или дори строга подредба на геометрични детайли.

 

 

Спално бельо, пижами и домашен текстил

 

Комплектите са решения "до ключ" за текстилния дизайн на спалнята. Обикновено такъв комплект включва красива тъкан в наситени цветове със сложен модел, както и няколко опции с монохромна тъкан (или с дискретен модел) или текстил в пастелни цветове.

 

 

Текстил с естествени цветове

 

Една от най-новите тенденции в дизайна на интериора на спалнята е използването на текстил в богати естествени тонове. Това могат да бъдат приглушени сини, зелени и охра тонове, както и различни нюанси на маслинови и кафяви тонове.

 

 

Текстил с флорали

 

Текстил в цвета на неизбелено спално бельо с модел от малки рози или деликатни диви цветя е незаменим при създаването на интериор на спалнята в стила на Английската страна или Романтичен стил. Платове с дискретен флорален модел са подходящи за производството на завеси, покривки, покривала и други.