Обувалки

В света на аксесоарите за дрехи може да е трудно да намерите елементи, които не само удължават живота на вашите дрехи, но и помагат за лесното им обличане. Един такъв артикул, който пасва идеално на това определение е обувалката.  

 

Най-просто казано, обувалката е контурна част от твърд материал, която се използва, за да ви помогне, когато обувате чифт обувки. Просто вмъквате широкия край в петата на обувката си и като държите здраво обувалакта, плъзнете крака си в обувката, докато петата ви се плъзга по дължината на аксесоара.

 

Между другото, точно преди петата ви да докосне стелката на обувката, може да е добра идея да направите леко движение на обувалката  на една страна, така че да е по-лесно да се издърпа. В противен случай има голям шанс да претърпите неуспешно обуване.

 

Няма реален метод или техника за която и да е друга част от процеса, освен това, което вече описахме, но за да ви помогне да вкарате краката си в обувките си още по-лесно, може да бъде полезно също да разхлабите връзките си. Ако вашата обувка няма връзки, тогава сами настройвате техниката си според случая. Обувалката е призвана точно за това, да ви помогне, когато изпитвате трудност при обуване.

 

Обувалката съществува не само, за да направи обуванато ви по-удобно, но и за да удължи живота на вашата обувка и по-специално на задната част или частта на петата, която може да се износи доста бързо, ако обувките биват обувани неправилно във времето.

 

Едно от най-добрите качества на обувалката е, че няма ограничения за типа обувки, с които може да се използва. Тя е еднакво полезна при оксфордки или с дерби обувката. Обувалката помага за мокасини, за лоуфъри, за маратонки за всякакви спортове. Тя е помщничка и на децата, които имат трудности сами да се обуват, но и на по-трудно подвижни хора.

 

Съвременният търговски гений е направил така, че днес да можете да избирате обувалки от метал, от пластмаса, от композитни материали, така че преди избор е добре да прочетете описанието на моделите, които ви се предлагат. Куриозно е, че можете да си купите комбинирана обувалка, с която да почешете гърба си, да си отворите бутилка с бира или да я окачите като декоративен елемент.