Гуменки на платформа

Преди да навлезем в темата гуменки на платформа, трябва да кажем, че когато говорим за обувките на платформа, първоначално се разбират ботуши или сандали с очевидна дебела подметка, обикновено в диапазона от 3–10 см. Обувките на платформа могат да бъдат и с високи токчета, като в този случай петата се повдига значително по-високо от стъпалото.

 

Екстремни височини, както на подметката, така и на тока, могат да бъдат намерени при фетиш обувки, където подметката може да е висока до 20 см, а токчетата - до 40 см (16 инча) или повече. Подметката на обувката на платформа може да има непрекъсната равномерна дебелина, да има клин, отделен блок или ток на стилето. Повдигането на глезена увеличава риска от изкълчване на глезена, така че за тези прекалено високи платформи няма да става дума. Вижте нашия линк към обувките на платформа в сайта по-долу.

 

Гуменките на платформа са като стандартни гуменки, но с увеличена височина на платформата. В зависимост от височината на гуменката, тя променя предназначението си за модното съчетание. Прекалено височките платформи под гуменките излизат от стандартното ежедневно предназначение и може да се търси модно изявление с тях. Въпреки всичко гуменки на платформа по начало значат спортен стил и лесно се съчетават с дамски спортни комплекти.

 

За мъжете не е проблем да носят гуменки или гуменки на повишена платформа до 3-4 см, като при тях основно предназначението им е за ежедневно облекло в спортен стил. Едно е обаче да се носи гуменка на платформа за спорт, съвсем друго е да е като част от модния аутфит.

Гуменките на платформа са стрийт мода, това не са обувки, които да носите в ресторант или на събиране във формална среда. Този тип обувки се избират за модно съчетание, което да пробвате в един от дните от седмицата. Много по-вероятно е млади момичета да се качат на гуменки на по-висока платформа, с идеята за модно изявление, но има и вариант, в който млади момчета избират гуменки на платформа за разходка в парка, за игра, за спорт, но с определен лимит на платформата, който ако бъде преминат, може да бъда опасен за здравето.