Как да изберем правилните повдигащи сутиени

Сутиените с push-up ефект се водят за едни от най-добрите приятели на жените. Визуално уголемяват гърдите, повдигат ги и ги закръглят по особено секси начин. Нищо чудно, че дамите ги харесват толкова много. Както при всички сутиени, той трябва да е добре подбран, за да изпълнява функциите си правилно.

 

Секси push-up сутиенът е допълнен със специални подплънки, направени от специална материя или силиконов гел. Подплънките се поставят в малко джобче на самите чашки. Освен това, push-up сутиените имат така наречените банели, които поддържат бюста още по-стегнат. Така че, за да не бъдете разочаровани от резултата, има много аспекти, които трябва да имате предвид при избора на сутиен с повдигащ ефект:

 

  • За ежедневно носене изберете артикули от естествени материи. Ако търсите сутиен за по-специални поводи, разбира се, можете да си купите всяко бельо, което пожелаете, без да обръщате внимание на материята, от която е направено;

 

  • Искате ли да можете да регулирате обема на гърдите си? Изберете модели с предни закопчалки, които ви позволяват да местите чашките на сутиена, съответно навътре или навън;

 

  • За да придадете на гърдите си особено изразителен обем, потърсете модел с четири подплънки (обичайните са само с по две).

 

  • Ако искате да изберете повдигащ сутиен към отворена рокля с гол гръб, изберете модел със силиконови презрамки - той ще се вижда много по-малко от обикновения.
  •  

Добре оформящите сутиени събират гърдите навътре една към друга и ги избутват нагоре.

 

Как да поставим повдигащ сутиен ?

 

Изборът на този тип дамско бельо може да бъде много проблематичен. Задължително условие, за да върши наистина добре работата си, е да изберете, както при всеки сутиен, правилния размер. Ето и няколко съвета при купуване на повдигащ сутиен:

 

  • Изберете точния размер, който носите всеки ден. Не се изкушавайте да изберете по-малък размер, за да подобрите ефекта на повдигане. Резултатът ще бъде контрапродуктивен. Гърдите ви ще се деформират, а сутиенът вместо да ги уголемява, ще ги сплесква;

 

  • Ластичната лента на сутиена трябва да се регулира така, че да приляга плътно по тялото. В никакъв случай той не трябва да се качва нагоре. Кантът, а не презрамките, е отговорен за добрата опора на бюста ви при push-up моделите;

 

  • Презрамките не трябва да се врязват в тялото ви и не трябва да ги скъсявате прекалено много, за да подчертаете ефекта за повдигнат бюст. В резултат на скъсяването, задната част на сутиена ще изглежда неестетична спрямо чашките, което определено не е най-доброто решение вашия бюст;

 

  • Уверете се, че лентата е плътно прилепнала към тялото, без да причинява болка или натиск. Това може да остави следи по тялото, а в някои случаи дори да пречи на дишането;

 

  • Видът, формата и размерът на подплънките са много различни. Затова е добре да вземете предвид, когато избирате бельо с повдигащ ефект, дали е предназначено за ежедневно носене или само за специални поводи. Малките подложки от гел са оформени и разположени така, че да не мачкат гърдите и да могат да се носят по-често. От друга страна, сутиените с масивни подплънки не се препоръчват за ежедневно носене.

 

Техниката на поставяне на сутиените push-up също е от съществено значение. Преди да закопчаете куките, трябва да съберете гърдите с ръка, така че цялата гърда да е в чашката. Благодарение на това бюстът ви ще изглежда добре в сутиена, а банелите няма да се впиват в тялото.

 

Как да разберете кога повдигащият сутиен е подходящ?

 

Адекватно изработеният push-up сутиен, подобно на другите сутиени, трябва да придържа добре бюста, така че общите правила за избора му са същите, както при другите кройки. Обиколката на сутиена трябва да е плътно прилепнала към тялото и да не се издига нагоре нито отзад, нито отпред.

 

Не бива обаче, да ни е прекалено тясно - в сутиена трябва да можем да дишаме свободно. Банелите трябва да покриват цялата гърда, прилежаща към тялото на гръдната кост, a от страната на подмишниците трябва да завършват зад гърдата, а не върху нея. Дъгата на банела трябва да лежи точно под гърдите. Чашките трябва да не стърчат, но и да не се врязват в гърдите. Презрамките да са регулирани на подходяща дължина - леко стегнати, така че бюстът да е повдигнат, поддържан, а увеличителните подложки да изпълнят подобаващо задачата си. Те не трябва да падат от раменете, но също така и да не натискат рамото. Така гърдите, които са в добре подбран секси push-up сутиени, са прибрани и повдигнати, а линията на бюста е гладка.

 

Веднага се вижда кога една жена е с подходящия сутиен. Тя не изпитва болка от прекалено от прекалено стегната лента, нито се срамува, че сутиенът и се свлича от бюста, защото е твърде голям. Ризите й стоят по-добре и движенията са по-свободни.

 

Изборът на добър сутиен никога не е твърде лесен, но предоставя комфорт за милиони. Знаем, че размерът е много важен, а понякога е трудно да изберем най-доброто, защото нямаме необходимите познания. Затова добрите магазини за дамско бельо предлагат бра-фитинг консултации.