Женски и детски пижами – модели за праснали и малки момичета

За видовете пижами сме писали в други статии. Сега ще поговорим за модата.

 

Максимално проста класика или кокетна комбинация от риза и бриджитки, къса или дълга пижама, комплект от дълъг панталон и блуза – съществуват редица модни и нестандартни решения. Стил, цвят, текстура, тъкан, дизайн – всичко това са само инструменти, с които можете да създадете оригинален домашен образ и привлекателна визия за сън и отдих.

 

Но за начало – за градациите и критериите. В пижамената мода, както и в модата като цяло, съществуват определени правила. Както възрастната жена ще изглежда нелепо в плюшен гащеризон, така и малкото момиче ще има същия вид в сива, едноцветна, безформена пижама. Затова е особено важно всяка жена да отчита своята възраст, която да е съобразена с търсенията.

 

Важна е връзката между тъканите и сезоните. За зимата – плътни тъкани като мохер, хавлия, плюш, футер, интерлок. За лятото – леки, въздушни комплекти от памук, трикотаж, вискоза, коприна, сатен.

 

Стилът и цветът зависят от личните предпочитания.

 

Стилна класика, призната от всички дами, е дългата пижама, която е подходяща за всички възрастови категории. Днес предимство има натуралната коприна с палитра от едноцветни решения като пастел, лавандула, мента. Остава си и класиката в черно и бяло. Копринените пижами са невероятно елегантни и секси , но не са практични. Качественият памук в богато цветово разнообразие изгражда нежна визия. Трикотажът позволява да се играе със стиловете, съчетавайки блуза и панталони в различни цветови решения. Например супер изглежда комплект от фиалкови капри и бледо розова туника. Дизайнерите изпълват трикотажа с ново, мажорно звучене, създавайки не само весели разцветки и комбинации, но и необичайни принтове като цветя, сърца, графика, надписи.

 

Пижамите от плюш предлагат топлина и добро настроение. Чудесни за зимния сезон. Чудесни комбинации са от розово и сиво или шоколад и мляко с кафе.

 

Що се отнася до стилистиката, модните тенденции особено проличават при дългите пижами. На върха на популярността са пижамите с късо яке, пижамите с качулка и пижама с висока яка и шнур. Остава си модна комбинацията от дълги широки панталони и топ – баланс и изразителен контраст.

 

Модните тенденции при малките принцеси се следят от всички майки, които искат да възпитат у своята дъщеря чувство на стил. Каква е тенденцията при малките момичета днес? При детските пижами господства неизменно натуралната тъкан като 100% памук, мохер, велур, вискоза. Момичетата до 6 години изглеждат великолепно в ярки пижамки с декорации на зайчета, мишлета, птички. Подрастващите млади дами в училищна възраст вече налагат свой дрескод – точки, линии, цветя са сред принтовете фаворити. А девойките предпочитат пижами с любими анимационни герои.