Как да изберем спално бельо

     Може би сте чували, че качеството на спалното бельо зависи от марката. Всъщност, това е вярно, но не е единственото съображение, което трябва да вземете предвид, когато избирате спално бельо. Качеството на чаршафите се разглежда от различни аспекти, включително материята – те могат да бъдат памучни или луксозни от сатен. Предоставяме ви някои съвети как да изберете спално бельо и да се насладите подобаващо на комфорта:

 

     Материя

     Можете да си осигурите луксозно спално бельо от следните четири вида тъкани: египетски памук, японска коприна, мериносова вълна или синтетични влакна. Египетските памучни чаршафи са най-подходящи за хора, които желаят да имат луксозни чаршафи на разумно евтина цена. Те се предлагат както в по-достъпни , така и в по-скъпи гами и обикновено се смесват с лен. Ако обаче планирате да използвате чист памук, изберете египетски чаршафи. Японските копринени и вълнените мериносови чаршафи са много меки и полезни за хора, които страдат от алергии. Спалното бельо от синтетични влакна е идеално за онези, които искат по-меко усещане по време на сън. Те обикновено са по-евтини, но не предлагат същия комфорт като останалите тъкани, споменати по-горе. Ето защо, ако държите на комфорта, тогава синтетичните чаршафи не са най-добрият вариант за вас.

      Когато купувате луксозно спално бельо, винаги избирайте 100% памучен плат. Освен това е важно чаршафите да са хипоалергенни и много гладки на допир. Има няколко производителя, които предлагат различни гами от хипоалергенни материали. В случай, че не можете да намерите това, което търсите, изберете нещо друго. Спалното бельо, което купувате, трябва да е удобно. Може да искате да закупите и аксесоари като подложки за възглавници, допълнителни чаршафи, завивки, декорация за легло и други. Цветът на чаршафите трябва да съответства на фона на стаята. По този начин спалнята ви ще изглежда хармонично. Ако се спрете на по-обикновени цветове, те ще изглеждат скучни в контраст с ярки цветове в стаята, например.

 

     Поддръжка

     Изберете чаршафи, които са дълготрайни и се перат лесно. Важно е да се отбележи, че памучните и синтетичните чаршафи не се перат в перални машини – те могат да се почистват химически. Ако не можете да си позволите да ги давате на професионално химическо чистене, тогава помислете за използване на мек препарат за пране на чаршафите. Химическото чистене обаче успешно премахва трайно набръчкване, навлязъл дълбоко в тъканта прах, петна и лоши миризми.

 

     Ценова стойност

     Цената на чаршафите до голяма степен зависи от използвания материал. Можете да използвате интернет, за да намерите различните цени на различни материали. Това ще ви помогне да добиете добра представа за цена на луксозно спално бельо. Повечето хора предпочитат чаршафи от египетски памук, тъй като са известни със своя луксозен вид и издръжливост. Когато пазарувате онлайн, лесно можете да намерите цени с отстъпка на чаршафи от египетски памук. Луксозните чаршафи се предлагат и в други тъкани като коприна, юта и сатен. Сатенените и копринени чаршафи са луксозни и придават нотка на елегантност на вашата спалня. Тези материи се използват за памучни чаршафи, но трябва да се уверите, че броят на нишките е поне 100.

      В допълнение, преди всичко трябва да изберете качествени чаршафи. Препоръчително е да купувате спално бельо от реномирани магазини или от онлайн, където можете да получите страхотни отстъпки.

 

      Цветове

      Друг фактор, който трябва да се има предвид при закупуване на чаршафи, е цветът. Можете да избирате между светли и тъмни тонове за спално бельо. Можете също така да изберете различни нюанси според сезона. Налични са топли и студени цветове, сред които можете да изберете някаква комбинация, която ви допада. Може да искате да закупите бели чаршафи през лятото и черни през зимата. Спалните комплекти могат да включват завивки, одеяла и калъфки за възглавници.

 

     Консултантска помощ на място

     Когато избирате спално бельо, винаги имайте предвид фактори като размер, качество, дизайн и цвят. Ако не сте сигурни за някое от тези неща, можете да се консултирате с търговеца. Някои магазини предлагат помощ и съвети, когато избирате спално бельо. Повечето известни търговци на дребно имат консултанти, които ви водят през различни опции за обзавеждане. Избирането на спално бельо вече е улеснено с появата на интернет. Има онлайн магазини за спално бельо, които предлагат помощ на клиентите да разберат факторите, които трябва да имат предвид при закупуване на чаршафи. Тези търговци предлагат и отстъпки за спално бельо, като ви помагат да сравнявате различни варианти така, че да можете да изберете най-подходящия за вашата спалня.