Видове стелки за обувки

Едва ли когато си купувате обувки, първото нещо, което гледате са стелките за обувки. Те са най-невидимата част от всеки един чифт мъжки и дамски обувки, маратонки, кецове, боти, сандали и т.н. Да, това е по-честият случай, когато хората не се интересуват от стелките, но има и хора, които заради особеност на походката или някакъв вид ортопедично заболяване са длъжни да носят стелки.

 

В тази статия, ще ви разкажем за различните видове стелки, които са неизменна част от съвременните обувки. И все пак: „Какво значи стелки за обувки?“. Стелката е мека подложка (обикновено направена от пяна, гел или кожен материал), която се поставя фабрично в обувките си, или в последствие, за да осигури опора, омекотяване и дори топлина за краката ви.

 

Въпреки че стелките често са предназначени да помогнат при проблеми със стойката, походката и други неудобства, те също са изключително полезни, за да заемат допълнително място в обувките, така че стъпала да може плътно да изпълнят вътрешната част на всяка една обувка.

 

Различните видове стелки за обувки са фантастично решение за най-различни случаи. Те се предлагат в различни материали и стилове, за да отговарят на ежедневните нужди на хората носещи всякакви обувки.

Видове стелки за обувки

 

Стелки от втвърдена пяна – ако търсите обща стабилност и плътно прилепнали обувки, стелките от пяна са идеални за такъв случай. Тези модели са от мека, издръжлива материя, първокласни стелки, които активно прилепват към краката ви за перфектно прилягане.

 

Гел стелки – те ще осигурят облекчение на ставите ви и ще помогнат за разпределяне на натиска в краката ви с ударопоглъщащ, омекотяващ гел. Такива стелки са подходящи за спортни обувки и за хора, които натоварват ставите си прекомерно в своя ежедневен труд.

   

Термо стелки – досущ като термо бельото, тези стелки осигуряват екстра комфорт и топлина, за да може краката да се             чувстват по-добре и в по-студените дни. Те са изработени от подплатена пяна и смес от мека вълна, и са идеални за поддържане на топли пръсти на краката ви в студено време.

 

Кожени стелки – чифт кожени стелки ще гарантират, че обувките ви са дишащи и без влага. Това са един от най-класическите модели стелки, особено разпространени в класическите видове обувки. Те може да се правят и с въглен за абсорбиране на миризмата.

   

Унищожаващи миризмата стелки – ако имате проблем с миризмите на краката, тези специализирани стелки са чудесен начин да се борите с проблема и да се чувствате комфортно в същото време.