Тайни за закупуване на обувки с токчета

Публикувана от vili 04.03.2019 0 Коментар(и)

Намирате обивките с висок ток за съблазнителни и сте готови да сте център на вниманието с вашите женствени и впечатляващи нови обувки на предстоящите си изяви! Но как да изберете идеалното решение за вашите нужди и на какво да обърнете внимание, докато пазарувате?

 

Може би дизайнът на обувките е първият фактор, който разглеждате в един модел, но той не трябва да бъде елементът, който ще определи покупката.

 

Има безброй дизайни от обувки, боти и ботуши, които имат хубав дизайн, цвят, материали и често добра цена. Обаче лошата им изработка и тяхното им незадоволитлно качества могат да доведат до сериозни проблеми в кръста, гърба, ходилата и дори да деформират пръстите.

 

Ето защо, когато ще купувате чифт токчета, първото нещо, за което трябва да внимавате, е, че те са удобни, анатомични, добре конструирани и качествени. Цветът и дизайнът на обувките винаги трябва да са на второ място.

 

 

Какво следва да направите преди да купите нов чифт токчета?

 

1. Токовете трябва да се тестват върху твърд под, а не върху килим. По този начин вие разбирате по-добре дали обувките са удобни и меки.

2. Избягвайте обувки с тънка подметка, защото те могат да запушат протектора, но в същото време са по-трудни за ходене. Освен това правят контакт със земята, така че обременяват краката ви, причинявайки ви болка и дискомфорт.

3. Като цяло предпочитайте малко по-дебели токове или платформи за ежедневните си дейности и пазете с стилетите и обувките с с тънък ток за специални поводи и вечерни изяви.

4. За предпочитане се обувките със закръглена отпред форма. Заострените върхове имат склонност да стискат пръстите и да причиняват болка или изкривяване.

5. Най-доброто време да си купите обувки и да видите дали подхождат на стъпалото ви е късния следобед! Това е така, защото обикновено следобед краката са по-подути.

6. Цената (разбира се, има и изключения) е показател за качеството на материалите и изработката. Така че е по-добре да дадете нещо повече и да си купите удобни обувки с токове с добро качество, които няма да напрягат краката ви, вместо да купувате по-евтини модели, които ще ви причиняват проблеми.

7. Винаги избирайте обувки с правилния номер. Какво означава това? Трябва да остава малко свободно място пред големия пръст в предната част на обувката и да не ви ограничава напред и назад.

8. Ако пръстите ви се стегнат леко встрани, трябва да имате предвид, че тези обувки ви стягат. Ако се чувствате стегнати от едната страна, избягвайте да ги купувате, защото може никога да не ги носите.