Стават ли дънките за офис дрехи

Публикувана от admin 13.10.2018 0 Коментар(и)

Въпросът в заглавието може би се отнася повече за дамите, които не биха могли да си позволят компромис с облеклото в офиса. Мъжете носят дънки почти навсякъде без значение от уместността, докато при дамите въпросът стои много по-деликатно. И все пак, стават ли дънките за офис дрехи, могат ли да се впишат в работния аутфит на модерните жени в модерните офиси?

 

Базирайки се на една известна модна поговорка, която едва ли вирее в българска среда, отговорът на въпроса в заглавието е положителен, но с една условност: да не се прекалява. В този смисъл модните експерти съветват като вдъхновение да разгледаме някои идеи за офис дрехи, които включват дънките като съставна част от целия комплект. Дънкови панталони в офиса, дънкова пола, дънкови съчетания с късо дънково яке и къса рокля, има доста идеи и предложения, които могат да паснат на различните дамски характери.

 

Всъщност самите експерти признават, че има ‘криза’ в разбирането от страна на модерните жени, кое облекло е подходящо за офиса. Основно кризата се създаде заради наследството от културата на 80-те и 90-те когато жените в офисите ‘трябваше’ да се обличат като мъже. Дамите в офиса трябваше да спазват правилото да са женствени, но не чак толкова и така малките условности започнаха постепенно да тежат. Точно затова днес няма официален код за офис дрехи за жени, освен може би в секторите свързани с финанси, право и др. такива.

 

Май забравихме за дънките! Именно заради това, че днес има много различни бизнеси, коитопредполагат различни работни навици,  правила в офиса, различни колеги, може да се прилага различен подход. В този смисъл за дънките има място в офис аутфита, стига да са комбинирани добре и да предават излъчване в съзвучие с работната среда, да са комфортни и да не са много светли. Особено вървят в петък, не зная защо, така казват експертите!