Спално бельо за новородено

Публикувана от vili 03.04.2019 0 Коментар(и)

Всяко дете започва своето развитие от детската стая. В този пост ще разгледаме тенденциите в дизайна на детските стаи за тази година, с които можете да създадете интересен, оригинален и стилен дизайн.

 

 

Покритие на стената - възможно най-светло 

 

Препоръчва се стените в детската стая да бъдат покрити с тапети, оцветени с емулсионни съединения на водна основа. Можете да оставите една стена за творчество - върху нея детето ще може да изобрази мечтите си и любимите си герои.

 

 

Таванът в детската стая – използвайте фантазията си на максимум

 

 При избора на дизайн на тавана в детската стая, не се страхувайте да експериментирате. Отлични възможности през тази година ще бъдат "плаващи" тавани и тавани с ефекта на "звездното небе". Вторият вариант може да бъде допълнен с лампи под формата на планети.

 

 

Зониране на детската стая

 

 Колкото по-функционална е детската стая, толкова по-добре. Необходимо е пространството да се оформи в отделни кътове за спане, почивка, учене, игра, спорт и съхранение. Това може да стане не само с преградни стени и паравани, но и с помощта на цветове, мебели, осветление, мокети, подови настилки, както и акцентите върху стените и тавана. Тазгодишната тенденция в зонирането набира популярност без да създава пречки за проникването на повече светлина и въздух.

 

 

Мултифункционални мебели

 

Особено внимание следва да се обърне на размера на мебелните елементи. Децата бързо растат и скоро ще имат нужда от нови мебели. Ето защо, в съвременните колекции от мебели, все по-често се представят модели на „отглеждане” на мебели – те са трансформиращи се и са лесно приспособими към променящите се възраст, височина и нужди на детето. Например, леглото може да има 2-3 позиции по дължина и височина. Удобното място за съхранение на вещи и книги може да се осигури от кутии с капак и отворени рафтове. Играчките могат да се прибират в специални кошове.

 

 

Битов текстил

 

Винаги инвестирайте в спални комплекти, одеяла и олекотени завивки, произведени от доказани производители. Охлаждайки през лятото и изолирайки през зимата, естествените материи са дишащи и абсорбиращи влагата. Колекциите завивки и спално бельо за новородени и малки деца е препоръчително да се изработват от натурални, висококачествени платове, които да осигуряват здравословна, хигиенична и спокойна среда за сън през всички сезони.