Спално бельо за лятото

Може би, с наближаването на лятото се питате как да изберете правилния декор. Основната атмосфера на спалнята се създава от различни аксесоари. Най-добре е комплектите лятно спално бельо да се избират според основния цвят на интериора. Тяхната основна задача е да вдъхнат в спалнята специален дух, който ще ви помогне да се чувствате комфортно и спокойно. Зеленото следва да е основен цвят на основните мебели, обзавеждане и аксесоари. Декоративните елементи се подбират също много внимателно.

 

 

Дизайнерите препоръчват комбиниране на два или три нюанса на зелено в една спалня. Един от тях е желателно да се използва като основен цвят в стаята. Останалата част се разрежда или се използват допълнителни цветове като синьо, жълто или кафяво.

 

 

Основните елементи на декора включват:

  • покривало за легло;
  • възглавници;
  • килими;
  • тапицерия (възглавнички) за столове;
  • покривки за маса;
  • нощни лампи;
  • свещи;
  • снимки;
  • картини.

Всички те засягат цялостното възприемане на пространството и помагат да се предаде настроение и характера в интериора на спалнята.

Ако имате нужда от увеличаване на пространството, най-добре е да изберете светли аксесоари. Най-важното е да не се претоварва декора на спалнята. Основното предназначение на интериора тук е да предразположи човека към почивка и сън.

 

Възглавници - основният елемент на декора

За да се създаде връзка с природата в спалнята, може да се поставят няколко вида растения. Ако спалнята е малка, цветята може да бъдат поставени пред огледалата. Това ще помогне да се елиминира празнотата и да се създаде усещане за пълнота в стаята.

Зелените цветове се интегрират органично в класическия интериор на спалнята. Тук можете да използвате различни нюанси и да комбинирате основния тон с други цветове: сиво, бежово, гранитогрес, сребро, мрамор и други. Важно е да изберете мебели в същия стил. Всичко това е добре да се комбинира с декорацията на стаята.

 

Зелени акценти

Ако използвате твърде много зелени тонове в спалнята, няма да се чувствате комфортно в нея. Тя ще има тъмен външен вид и резултатът може да се окаже погрешна комбинация от цветове, която да ви действа потискащо. 

Не е трудно да се направи спалнята гостоприемна и приятна. Първо трябва да помислите за всички подробности за бъдещия дизайн. Не е добра идея да избирате няколко основни цвята или да претоварвате пространството с много различни тонове. Най-добре е да използвате ярки акценти, за да разделите пространството на определени функционални области.