Спално бельо за кръгла спалня

Ако вашият дом е и вашият замък, превърнете спалнята си в стая, подходяща за крал Артур и лейди Гуиневир. Декорирането е забавно и интересно приключение. Пазете се обаче от големия зелен дракон, който се крие под леглото - обзавеждането на замък може да се окаже скъпо.

Битов текстил

Спално бельо за кръгла спалня е добре да бъде в синхрон със средновековния интериор, който е бил фокусиран върху постигането на бляскав и пищен стил. Той трябва да има излъчване за благополучие и просперитет. Използването на скъпи и луксозни материи намира място тук. Заложете на сатен, коприна, плюш, дантела, бродерии и бижутерийни елементи. Меки материи, които са ушити с набори и драперии създават чувство на драма и дълбочина.

 

Стени

Може да заложите на луксозни довършителни елементи, които се предлагат понякога под форма на цялостни решения за стените и пода. Като по-евтина алтернатива, може да изградите богато украсени дървени панели от шперплат и да използвате стандартни дървени декоративни елементи. Затегнете ги като ламперия около стените до около две трети от общата височина. Областта над панелите, облепете с тапети, изобразяващи средновековни сцени или използвайте възпроизвеждане на исторически интериор с гоблени. Обикновено те са достъпни от продавачи, които продават тематични аксесоари за дома.

 

Мебелировка

Стаята с кръгло леглото често изисква тоалетна масичка с огледало, стол и някои табуретки или диван. Столовете в интериора в стил замък са масивни, често украсени с кожени облегалки и тапицерия. Маси, пейки, сандъци за дрехи и други масивни мебели също работят добре тук. Антиките от Средновековието са изключително редки и ценни, но понякога се предлагат по-прости репродукции на достъпна цена. Талантливите хора могат да намерят начини да използват по-модерни мебели и да ги адаптират да приличат на старинни мебели, като използват различни материали и инструменти.

 

Малките неща

Когато се погрижите за големите неща, можете да насочите вниманието си към онези дребни неща, които добавят последния щрих към вашия интериор. Огледала в позлатени, издълбани рамки, декоративни сребърни четки и гребени за тоалетката, може би чаша или сложен свещник - всеки от тези по-малки елементи добавя неизмеримо класическо докосване към цялостното усещане. Най-добрата част от  довършителните работи е, че често това са предмети, които лесно можете да направите сами или да се възползвате от модерни предмети от домакинството, например съвременен кедър, обработен, за да изглежда стар. Сандъците са ретро еквивалент на съвременния килер. Картините, изобразяващи живота в замъка, ръкописите и запазените до наши дни документи разкриват богатството от детайли, които да ви помогнат творчески да включите тези автентични щрихи във вашата тема.