Спално бельо за бременни

Публикувана от vili 16.05.2019 0 Коментар(и)

Бременните жени се нуждаят от спални комплекти, завивки и възглавници с високо качество, изработвани от естествени материали. За да не се предизвикват алергични реакции е добра идея да се залага на хипоалергенни материали в пълнежа на олекотените завивки и възглавниците. Когато седят върху дивани, фотьойли и кресла, бременните жени могат да използват лумбални възглавнички, които да намалят напрежението в областта на лумбалните прешлени.

 

Значителна част от бременните жени използват възглавници за бременни, докато си почиват и през нощта. В ролята на пълнител си струва да се избере силиконизиран материал, а лицевата част е добре да бъде от антибактериален и антисептичен естествен плат. В този случай, възглавницата ще се окаже не само много удобна, но и абсолютно хипоалергенна и безопасна. Наличието на подвижен калъф ще опрости грижите. Високата якост на естествените материи като памук, лен, бамбук, вълна и коприна гарантира на тези продукти дълъг експлоатационен живот и запазване на красив външен вид.

 

 

Предимства на спалните комплекти, възглавници и завивки от естествени материи

 

За разлика от синтетичните аналози, битовият текстил от естествени материи имат уникални антисептични свойства. Например памучните влакна съдържат специалното вещество силициев диоксид, което предотвратява развитието на патогенната микрофлора и така по повърхността му не се размножават болестотворни бактерии и акари. Естествените тъкани са напълно хипоалергенни. Нищо чудно, че нашите предци са използвали такива текстилни изделия за новородени. Спането върху тях от незапомнени времена се счита за гаранция за отлично здраве!

Смята се, че топерите и възглавниците с мемори пяна са отличен избор от бременните жени поради охлаждащия ефект който имат, тъй като едно от нещата, които предизвикват дискомфорт е усещането за повишена температура, характерно за този период.

От всички видове текстилни изделия за спалня, специално проектираните възглавници за бременни, са едни от най-търсените и предпочитани в наши дни. Те позволяват на бременните жени да спят пълноценно, като им осигуряват нужната подкрепа.

 

 

Най-популярните видове възглавници за бременни жени са:

 

Възглавница с форма на подкова >> Ниските жени могат да изберат възглавница с размер от 2,8 на 0,3 метра, а по-високите могат да изберат продукти с 3,4 метра, които са по-подходящи за тях. Такава U-образна възглавница ще поддържа тялото добре, като същевременно облекчава мускулите на врата;

 

Възглавница с I-образна форма >> Тези продукти са изработени под формата на ролки и могат да бъдат с размери 1,7 на 0,3 метра или  1,9 на 0,3 метра. Популярността на тази опция се дължи на способността й да "разтоварва" мускулите на гърба. Въпреки това, в последните месеци на бременността не е много удобно да се използва такава възглавница, защото е трудно да се постави под корема;

 

Възглавница с Г-образна форма ("рогаче") >>  Поради наличието на извит край, тя перфектно ще замени възглавницата под главата и ще осигури равномерна опора на тялото. Най-често такива продукти се купуват за дневна почивка и не толкова за нощен сън. Те имат универсален размер от 3.5 на 0.35 метра.