Спално бельо с дантела

Не знаете какъв стил да изберете, за да изглежда спалнята ви красива и да бъде функционална? Може би, се питате какви са предимствата и недостатъците на основните интериорни стилове и се чудите на кой от тях да се спрете? Тази публикация ще ви помогне да разберете най-основните понятия за английския стил и да решите дали той е най-подходящият за вас. Скъпото и луксозно спално бельо с дантела намира място в много стилове, но тук ще разгледаме спецификата на строгия английски стил.

Ако се стремите вашият интериор да бъде хладен и леко сдържан, ще харесате английския стил. Обикновено той се избира от консервативните хора, които не обичат да променят нищо в живота си.

 

Характеристики на дизайна в английски стил:

 - Детайлите се подбират внимателно.

 - За финала се използват скъпи естествени материали.

 - Мебелите са масивни и обемисти.

Спалнята в този стил се отличава със своята строгост и елегантност. Стените на помещението могат да бъдат облицовани с дървени плоскости, както и с тапети с монотонен блед цвят или с плътен шаблон със ситен флорален или друг печат.

 

Строгостта и елегантността на англичаните

Голямо тъмно дървено легло с високо изрязана табла се вписва добре тук. То може да бъде снабдено с балдахин. Тъканите обикновено са луксозно меки и нежни на допир и в декора се включват много акцентни възглавнички. Също така, в този интериор е подходящо да се поставят килими от вълна.

 

Голямо легло

В средата на стаята се поставя голямо легло с пола и характерно наслояване. В допълнение към леглото, в стаята могат да се монтират обемисти дървени скринове, гардероб и нощни шкафчета. Важно е те да са с еднакъв цвят и да комуникират хармонично помежду си.

 

Камина

Камината ще изглежда прелестно в този дизайн. Ако няма възможност (или желание) да се инсталира истинска, можете да използвате био или електрическа камина.

 

За да обобщим всичко, което е написано по-горе, трябва да се подчертае, че комфортът в спалнята често се създава от малки сладки детайли. Те подчертават стила и изпълват атмосферата с топлина. Но в процеса на довършване и подбор на тези детайли, най-важното, което трябва да запомните е, че те трябва да ви доставят удоволствие и да радват най-вече вас.