Спално бельо пране

Ако желаете спалното бельо, текстила за баня и кухненския текстил да запазят стилния си, красив външен вид, колкото е възможно по-дълго, е важно да се грижите правилно за тях. Тази публикация ще ви даде някои умни идеи за как се пере спално бельо, как се суши и глади.

 

 

Подготовка преди изпиране

 

Преди да поставите прането във вашата перална машина, подредете го правилно. Важен е не само цветът, но и видът и плътността на тъканта. Например, силно замърсените кухненски кърпи трябва да се накиснат първо в топла вода. Това ще доведе до по-добро изпиране, премахване на петната и пестене на прах за пране.

 

Не забравяйте да сортирате спалното бельо, кърпите, завесите и завивките по вида на плата им. Препоръчва се да се накисват в топла вода с малко количество течен препарат. Продуктите с белина трябва да се перат отделно от останалото бельо, за да се избегне пожълтяването.

 

Препоръчително е цветното бельо да се съхранява накиснато в студена вода за не повече от 3 часа. Ако забележите, че започва да губи цвета си, то тези изделия трябва да се перат без ръчно накисване.

 

 

Отстраняване на петна от кухненски кърпи и текстил за маса

 

Има ли упорити петна по любимите ви покривки, тишлайфери и салфетки? Препаратът за съдове ще помогне за решаването на проблема. Изсипете го директно върху замърсената зона, разтъркайте малко и накиснете текстила в топъл сапунен разтвор.

 

За да може кухненският текстил да запази своята красота и свежест за дълго време, трябва да го перете след всяка употреба и след това да го изгладите. Първо, навлажненият плат се глади по-добре и изделията запазват цвета и вида си по-дълго, а от друга страна, след като го изгладите и го приберете в килера, винаги ще сте готови за внезапно пристигане на гостите.

 

Ако ви е трудно да се грижите за бели текстилни изделия, избирайте такива в по-тъмни нюанси. Тези в наситени цветове изглеждат много интересни и оригинални и всички петна по повърхността им са по-малко забележими и по-лесни за почистване. Ярък пример е текстилът, използван в ресторанти. Най-често се избира в дълбоки, тъмни цветове.