Спално бельо идея

Ако си търсите оригинална идея за това как да създадете релаксиращ и приветлив декор във вашата спалня, то тази публикация е за вас. С нея ще се опитаме да ви дадем някои съвети за декориране на стая в зелени цветове. Спалнята, направена в зелено, ще ви помогне да се отпуснете преди сън след дълъг работен ден.

Зеленият цвят отпуска и успокоява. Има прости указания за декориране на спалня в зелено. Те трябва да бъдат спазвани, за да не се претоварва пространството. Изберете спокойни цветове за основния фон. Сред тях са райска ябълка, аспержи, маслиново масло, нефрит, мента.

 

Заложете на спокойни нюанси за основа. Ако в стаята доминират ярките цветове, човек няма да може да се отпусне или да заспи. За да се предотврати стаята да е твърде скучна и монотонна, се препоръчва да се поставят акценти и декоративни елементи под формата на вази, скулптури, декоративни възглавнички и други.

 

Ето няколко принципа на декора.

  • Не можете да направите спалнята с ярки или лъскави повърхности. Използвайте само естествени материали и то в отпускащи тонове.
  • Спазвайте правилата за съчетаване на различните нюанси от цветното колеко. Важно е да се намери баланс между тъмни и светли цветове. Това ще помогне да се подчертаят силните страни на спалнята.

 

Намерете баланс между цветовете. Зелената стая изисква специален подход и добре обмислено планиране. Тук всички елементи са съзнателно избрани да бъдат в хармония един с друг. Ключът е да се запази цялостен и добре балансиран стил в интериора.

 

Как влияе зеленият цвят?

Интериорът предизвиква различни усещания у човека. В стаята за почивка те трябва да са само положителни. Ето защо, не можете да използвате ярки и агресивни цветове в декорацията и мебелите. Можете да изберете романтичен стил и да създадете интимна обстановка, която да изпълни пространството с чистота и свежест. Важно е в спалнята цветовете да ви помогнат да се настроите за сън. Зеленият цвят помага да се отпуснете след тежък ден и да се възстановите бързо. Той подобрява настроението, облекчава раздразнителността и има положителен ефект върху нервната система.

 

Спално бельо с успокояващи зелени тонове създава условия за качествения и дълбок сън. Човек в такава спалня заспива бързо и бързо намира сили и енергия за новия ден. Психолозите са единодушни, че този цвят е най-подходящ за интериора на спалнята. За да се разреди атмосферата, се препоръчва в стаята спално бельо, покривало за легло, интериорни възглавнички, тапицерия за мебели, завеси  и килим в жълти, кафяви, бежови и сини тонове.