Спално бельо фън шуй

Публикувана от vili 11.05.2019 0 Коментар(и)

При избора на спалното бельо е важно да се вземе предвид не само цялостната цветова схема и стил на интериора на спалнята, но и темперамента на собствениците му. Компетентният подход към този въпрос ще помогне "да зададете тон" на интериора във вашия дом, създавайки усещане за уют и хармония. От качеството на спалното бельо ще зависи вашето здраве и самочувствие. Разберете какъв е ефектът на спалното бельо фън шуй върху качеството на съня ви.

 

 

Избор на спално бельо за легло във фън шуй стил

 

Феновете на тази китайска наука могат да се ръководят от следните основни принципи. Според Фън Шуй всички цветове са разделени на ин и ян:

Ин са цветовете, които придават спокойствие - синьо, черно, лилаво, зелено и други;

Ян са цветовете, зареждащи с енергия - жълто, бяло, червено, люляково и други.

Хората, които са предразположени към раздразнителност и превъзбуждане, трябва да предпочитат нюансите в студения диапазон (Ин). Те спомагат за забавяне на пулса, успокояват и ви позволяват да нормализирате тонуса на организма като цяло. Хората, които са меланхолични по природа е добре да обърнат внимание на топлите нюанси. Балансираните личности могат да използват всякакви нюанси без ограничения, включително и светли. Най-добре е за спалното бельо за ежедневна употреба да изберете спокойни тонове, а за празниците да използвате по-ярки текстилни изделия.

 

 

Защо спалното бельо в стил фън шуй се счита за най-доброто?

 

Този уникален стил се асимилира най-добре от обзавеждане и декорация, изработени от естествени материали. В допълнение към абсолютната екологичност и хипоалергенност, тези спални комплекти обикновено могат да се похвалят с отлична способност за дишане, хигроскопичност и способност да неутрализират негативния ефект на статиката. Най-важното е, че спалното бельо в стил фън шуй има климатизиращи свойства - то се затопля леко през зимата, а през лятото допринася за намаляване на температурата в близост до тялото с няколко градуса.