❄️ Зaпочни новата година бляскаво с нещо ново! ❄️

Пролетни боти

Изисканите и удобни пролетни боти и ботуши са вид обувки, които много момичета и жени обичат заради външния им вид и тяхната демисезонна природа. Малко хора знаят обаче историята на тези обувки с елегантен външен вид. Любопитен е фактът, че първоначално всъщност въпросните пролетни боти дамски, са изглеждали малко по-различно.

Предците на съвременните елегантни пролетни боти до глезена се появяват преди около 400 години в Европа. Кожените боти са били обожавани от любимата на Наполеон Бонапарт - Жозефин. В наши дни тези обувки могат да бъдат видяни на изложби в музеи. Разбира се, по това време моделът изглеждал различно и дори не стигал до глезена.

 

Познатият външен вид на ботите до глезена се зародил благодарение на Елизабет II, която управлява Великобритания и днес. Причината се състои в това, че кралицата не харесвала прекомерно слабите си глезени, а церемонията по коронацията наближавала с времето. Тогава Роджър Вивиер, френски дизайнер на луксозни обувки, побързал да помогне на нейно величество и разработил модел, който визуално да реши проблема на кралицата. Елизабет II била завладяна от тези обувки и наистина харесала работата на именития дизайнер. Именно така ботите до глезена стават известни на целия свят и започнали триумфалното си шествие първо по кралските изяви и социални събития, а след това по модните подиуми и накрая по улиците на градовете. В наши дни, както всички знаем, всеки може да си купи боти до глезена. Те са изработени от различни материали и се предлагат във всеки цвят, стил и модел.

 

Класиката винаги е на мода. Луксозният стил на пролетните боти в наши дни е продиктуван от разнообразните дизайни, някои от които се изработват от висококачествена матирана кожа, лак, велур и други. Някои модели са с релефни контрастиращи детайли, дантели, бродерии и апликации. Традиционно тези обувки могат да са от дискретно заоблени, през смели квадратни до заострени носове. Токовете могат да варират от елегантни тънки токове в строг стил, през разчупени и футуристични геометрични форми и ретро вдъхновени модели, изразяващи носталгия по последните десетилетия на ХХ век. до стилни и практични пролетни боти на платформа.

 

Други еднакво ефективни модели пролетни боти могат да бъдат намерени в магазините и в онлайн магазина на официалния ни уебсайт kapere.com. Ако желаете да пазарувате на достъпни цени, може да разгледате нашите аутлет предложения пролетни боти.