Модни зимни тенденции

Публикувана от vili 08.02.2019 0 Коментар(и)

Има толкова много нови идеи как да актуализирате гардероба си с модерни неща. Разгледайте спокойно и без да бързате настоящия си гардероб и решете дали трябва да пазите всички елементи в него или е по-добре част от тях да ги дадете на някой нуждаещ се. В допълнение, доказано е, че докато старото не изчезне, ново няма да се появи. След като започнете драстично "прочистване" от всички ненужни облекла наистина ще започнете да харесвате гардероба си. В него ще има място за нови неща и вече ще може да развихрите фантазията си.

 

Всеки сезон модните дизайнери правят така, че стила и цветовата гама се променят. Винаги е интересно да експериментирате.

Забелязали ли сте, че колкото и дрехи да имате, обикновено всеки сезон вие използвате едва няколко от любимите си тоалети.

 

Вашият гардероб, може би, е пълен с неща, които сте обличали по веднъж или дори нито веднъж. Опитайте се да си отговорите на въпросите: "Защо купих това, по какъв повод, къде и кога го облякох, колко пъти и с какво? Как се чувствах и как моите приятели и любимия ми реагираха на това облекло? Защо не съм го носила дълго време и не го нося сега?“ Може би част от отговорите ще бъдат от сорта: „Защото не ми харесва, не е моят стил, не ми носи удоволствие, нямам нищо, с което да се облече или не го харесваше някой от моята среда?“

 

След като си отговорите на тези въпроси просто се сбогувайте с дрехите, които не могат да бъдат коригирани или освежени с помощта на шивачески услуги. Оставете в гардероба си само елементите, с които може да направите елегантни и хармонично завършени тоалети, с които се чувствате себе си.

 

За начало премахнете всичките си неща от шкафовете и ги опаковайте в пакети или кутии. Започнете сортирането. По този начин ще откриете, че много неща са просто случайно придобити под въздействието на инерция. Често хората сме склонни да купуваме, защото виждаме разпродажби и смятаме, че тези покупки спестяваме пари, а всъщност се затрупваме с излишни дрехи, които не обличаме никога повече.  

 

Друга причина, поради която сме склонни да пазаруваме дрехи, които остават да висят на закачалка с години без да напускат гардероба ни са тоалетите, които купуваме за определени поводи. Те се купуват обикновено специално за важно и тържествено събитие, което обаче продължава само 2-3 часа. В резултат на това роклята, която е толкова приятна в магазина остава вкъщи, а ние сме разочаровани от това, че отново сме купили нещо, в което не се чувстваме в кожата си.

 

Трета често случваща се ситуация, която ни мотивира погрешно да купуваме дрехи са случаите, в които продавач-консултантът ни е накарал да се чувстваме длъжни да купим определена стока, насърчавайки ни и убеждавайки ни с комплименти, че е ушита едва ли не точно за нас. Разбира се, при такива покупки, настойчивите професионални съвети от продавача не ни остават време да оценим покупката обективно. Накрая стоим пред огледалото разочаровани, осъзнавайки, че въпросната дреха, по-скоро, подчертава недостатъците на фигурата, отколкото да ги скрива, не се чувствате добре в нея и не ви създава елегантен образ.