Маратонките - удобни и лесни за носене

Публикувана от vili 06.02.2019 0 Коментар(и)

Съществуват много жени, които следят модата. Те харчат значителна част от парите си и купуват неща, с които създават свои собствени модни колекции за работа, за свободното време, за официални събирания и за спорт.

 

Някои предпочитат да инвестират в облекло в различни стилове и цветове, докато други предпочитат минимализма и не претрупват гардероба си с дрехи, а просто ги разнообразяват като ги носят с различни аксесоари и бижута. Така пестят пари и време, което иначе отива в обиколки по физическите магазини или сърфиране в електронните платформи за дрехи.

 

Има хора, които изпитват особена страст към обувките, която при някои дори граничи с мания. Сандали, ниски обувки, джапанки - всеки тип обувки е определено допълнение към гардероба на жената. Всяка жена, която обича да харчи парите си за обувки, знае, че не може да носи сандали или джапанки всеки ден. Някои предпочитат да имат равни обувки и чехли, други - чифт маратонки.

 

Маратонките не са само удобни обувки - те са лесни за носене и се изработват така, че да издържат на екстремни условия на ходене (характеристика, която определено няма да съответства на тези на обувките с високи токчета). Повечето маратонки се изработват с технологии на ниско ниво, за да не се натоварват краката и да осигуряват оптимален комфорт. С нарастващата популярност на маратонките обаче, има нови стилове, които сега се прилагат върху маратонките – маратонки еспадрили, кецове с токчета, маратонки с клиновиден ток и много други. Това е мястото, където маратонките на платформа или ток излизат на модната сцена.

 

Ако погледнете отблизо този тип маратонки, това са някакъв хибрид между боти с наклон на подметката или класически токчета и маратонки. Това е блестящо нововъведение в модния свят, което се харесва на много хора. Тези маратонки с вградена платформа или друг оригинален тип подметка са критикувани отново и отново, но все пак остава факта, че те са направили (и все още правят) голям хит сред модните кръгове.

Това, което се разисква във връзка с този великолепен тип обувки, е причината за поставянето на клиновидните токчета на маратонките. Наистина изглежда парадоксално някой да тренира н няколко сантиметра ток. Никой няма да е доволен, когато тези луксозни обувки го изненада, под формата на изкълчен глезен, така че тези маратонки най-вероятно ще бъдат използвани за модни цели през повечето време.

 

Има обаче и такива с леко повдигане на ходилото, които могат да се носят по време на спортове, не изискващи много движение или бягане. Тези маратонки са неоспоримо модерни, но се изисква набито модно око, за да се определи кое облекло подхожда най-добре с този тип обувки. Колкото и да създават същото впечатление като сандалите с ток, типът клиновидни маратонки не може да върви добре с рокли и официални тоалети. Колкото по-непринуден е външният вид на облеклото, толкова по-добре ще изглежда с маратонките. Дънките също ще стоят добре със клиновидни маратонки, особено с по-ярките. С тях изглеждат добре също и къси шорти. Повечето поли не изглеждат добре с маратонките, но мини-полите се оказват единственото изключение. Те изглеждат невероятно с този тип обувки.