Маратонки nike air max

Както подсказва името, всички маратонки Air Max имат една или повече полупрозрачни торбички с газ под налягане, вградени в междинната подметка и видими от външната страна на обувката. Наричани „въздушни единици“ или „въздушни възглавници“, тяхната заявена цел е да осигурят превъзходно омекотяване спрямо традиционната пяна, като същевременно намаляват теглото.

 

Беше различен свят, когато компанията за първи път пусна Air Max 1 през 1987 г. Имало е  обществено недоволство, когато компанията е купила правата на песен на Бийтълс за маркетинговата кампания на обувките. Но днес това е просто начинът, по който музикантите изкарват прехраната си. Нещата се променят. Нагласите се коригират. Nike Air Max също се промени с времето, като адаптира и използва нови технологии, като същевременно остава верен на основния си дизайн.

 

Проектирани от Тинкър Хетфийлд, Nike Air Max са първите маратонки, които предлагат прозорец към подметката. Нестандартният мислител беше вдъхновен от Центъра Жорж Помпиду в Париж, за да създаде маратонка, която направи технологията Air видима за окото. Самата технология осигурява по-мека линия контакт между крака и обувката, и между обувката и повърхността.

 

Днес популярността на обувките продължава да бъде много голяма в световен мащаб. Те продължават да се ползват за спорт, но и като ежедневни маратонки. Стилният им спортно-елегантен дизайн предразполага момчетата и мъжете да носят маратонките за ежедневната си разходка в парка и по улиците на града, или да имат чифт еър макс в гардероба си за любимия си стрийт баскет мач или за други такива любителски спортове, които изискват скачане и бягане.

 

През годините са пуснати много модели еър макс, някои от които са емблематични за пазара. Например моделът направен за Майкъл Джордан е най-продаваната маратонка в света изобщо. Има и много други модели любими на потребителите, които ги търсят и до днес на пазара. Само че продуктовата база се обновява периодични с много нови модели, които да отговорят на търсеното от хората.