Не чакай ЧЕРНИЯ ПЕТЪК, ако цената е по-ниска ще получиш ваучер за разликата!

Как влияе изборът на цвят при спално бельо?

Публикувана от admin 13.05.2018 0 Коментар(и)

Дори в древни времена хората са забелязвали, че има пряка връзка между комфорта на съня и доброто настроение на сутринта. И ако по-рано изборът на спално бельо се е правил интуитивно, сега той се е превърнал в цяла наука. В наши дни съществува изключително голям брой тъкани и цветови решения, някои от които са трудни за разбиране. Тази статия ще ви помогне да разберете най-важното за тях.

 

Като се има предвид бързо увеличаващото се разнообразие от комплекти спално бельо, лесно е да изберете този, който хармонично се вписва с интериора на вашата спалня. Въпреки това, когато избирате цвят на спалното си бельо, следва да се ръководите не само от стила и дизайна на жилищното пространство, но и да знаете какъв ефект може да има определения цвят върху психиката. Например, зелените и сините цветове помагат да се отпуснете и да се потопите в сън, а на сутринта да се чувствате весели и отпочинали. Според някои експерти, синьото спално бельо е предназначено за хора, страдащи от безсъние.

 

Червеното спално бельо, напротив, събужда увереността и активността в човека. Такива набори за легло са предпочитани от активните хора. Добре е да се знае обаче, че в някои случаи червеният цвят може да предизвика агресия. Оранжевото бельо е най-добрият начин да създадете положителна атмосфера в спалнята. Не забравяйте обаче, че това допринася за пробуждането на апетита.

 

Жълтите комплекти са предназначени за хората, които имат високо самочувствие или искат да развият такова. Гама от черно спално бельо изразява стремежа към лукс и съвършенството на собственика, а в спалнята изглежда скъпо и престижно. Комплектите в бял цвят са символ на чистотата. Това е класически вариант, така че изборът на спално бельо в снежнобял цвят винаги е печеливш. Такива комплекти обикновено се подаряват за сватби, годишнини и други тържествени поводи.

 

Друга важна характеристика на спалното бельо е материала, от който е изработено. Докато за едни хора най-добрият варианте е дишащия памучен спален комплект, други хора залагат на по-изискани материи, които притежават фин блясък като памучен сатен, коприна и други.