Как се използват различните текстури в интериорния дизайн?

Публикувана от admin 05.10.2018 0 Коментар(и)

Когато декорирате стая или цял дом, има някои елементи от интериорния дизайн, които имат прецедент, нали? За коя цветова схема трябва да отида? Какви ключови мебели ще купя? И, разбира се, от какво се нуждая тази стая? Всички големи неща си задаваме, преди да започнем нов проект. Но ако се съсредоточим само върху общите решения за проектиране, рискуваме нашите стаи да изглеждат плоски и да нямат топлина. Интериорните дизайнери са обучени винаги да гледат в стаята като цяло и в една област, която отделят толкова внимание, колкото е възможно, е текстурата. Използването на текстура в интериорния дизайн ще донесе визуален интерес в стаята и е мощен завършващ инструмент при декорирането.

 

Какво е текстурата в дизайна на интериора?

Технически всичко в дома има "текстура", но когато интериорните дизайнери твърдят, че добавят текстура към интериора на едно помещение, това означават тези елементи с техните повърхности, се открояват качествено от околността и имат тактилно значение. Текстурата в този смисъл може да дойде от различни източници - от меки тъкани, до по-твърди материали като дърво и камък. Добавянето на текстура се извършва от професионалистите, за да се освежи една повърхност и към нея да се добави художествено и естетически издържани цвят и модел.

 

Създайте правилно основите

Най-лесният начин за добавяне на текстура в дома е чрез разнообразните тъкани битов текстил. Това са изделия, които обикновено са по-малки елементи като например възглавници и шалтета, които могат лесно да се разместват или прибират, в случай, че пожелаете по-късно да направите бърза интериорна актуализация. Меките мебели в селекцията от текстури могат да окажат голямо влияние, когато се използват заедно. Една от най-силните тенденции в момента са изделията с животински принт. От пухкави възглавници от овча кожа, през обработени кожи, до синтетична кожа, тези текстури добавят незабавно уют към дома и привличат вниманието с визуалния интерес, който създават.

 

Килимите са най-обикновените средства за създаване на текстура, тъй като поставянето им само на едно от ключовите места бързо може да създаде уникална и хармонична декорация на едно помещението. Не мислите, че е достатъчно просто да положите на пода дебел, пухкав килим, за да добавите текстура. Тъканите или трикотажни килими могат да бъдат именно тактилни. Възпроизвеждането с различни текстури ще създаде шикозна атмосфера. Например, съчетавайки обикновени копринени възглавници с пухчета, пайети или бижутерийни елементи или стилно бродирани модели възглавнички ще завършат интериора, добавяйки интригуващ контраст.