Как да носите повече от един принт заедно?

Публикувана от vili 12.01.2019 0 Коментар(и)

Прегледайте вашия гардероб и вероятно ще намерите поне пет елементи, които имат принт. Когато смесването на различни дрехи с детайли се превръща в силна тенденция, много хора вярват, че това е временно явление.

 

След поредица от публикации в Интернет на различни дизайнери, стилисти и блогъри, момичетата осъзнават, че е време да дадат шанс на смесването на различин мотиви и да експериментират с обличането им. Много от тях опитват на принципа опит-грешка и следват повече провали, отколкото пропуски на официалните събирания и церемонии. Така разбират как да носят смесени принтове и че единственото нещо, от което се нуждае една жена при тази тенденция, е малко повече самочувствие. Това, което остава като единствено общо правило е да се носят заедно дръзки, големи, сходни мотиви.

 

Носете големи с по-малки принтове 

 

Това означава, че може да се комбирират например големи и малки райета. Поемането на риск изглежда по-малко, когато започнете с малки опити. Носете мотиви от една и съща група, но различни по големина. Използването на  пропорция в малък и голям мащаб на отпечатъци от едно и също семейство е отличен начин да създадете перфектното комбо.

 

Изберете два различни акцента, но от един и същи цвят

 

Добър пример за такава комбинация е оранжев топ с цветен печат с жълта пола. Намирате идеята да носите твърде много принтове за твърде голям експеримент? Е, можете да се опитате да обедините вашето облекло, като се стремите да имате същите цветови акценти в отпечатъците и в двата елемента. Така че, ако горната ви част има синя флорална шарка, изберете шеврон с печат с нотки на синьо за полата. Сините акценти в полата и горната част ще ви помогнат да съберете тоалета в едно общо цяло.

 

Комбинирайте абстрактни с печати с по-конкретна форма

 

Носенето на офис дрехи с два силни мотива заедно може да бъде болезнена идея за някой, който тепърва навлиза в света на смесените щампи. Начинаещите могат да носят мек, абстрактен печат с по-ясно дефинирана, смела щампа. Това дава възможност за постигане на равновесие на принтовете на тоалета и не претоварва цялостния поглед.

Успешното съчетаване на различни принтове заедно никога не е лесна задача. Това е рискована тенденция, но ако имате добро самочувствие, със сигурност поне ще опитате.

„Отпечатъците изискват увереност. Те се нуждаят от определена смелост.” - Споделя Соланж Ноулс, който умее да смесва различни мотиви. Наистина няма по-добра модна икона за тази непредсказуема тенденция!