Как да декорираме ергенската квартира

Най-често общите съвети за украса на дома са насочени към хората, които имат семейства и са съобразени изцяло с техния начин на живот. Когато обаче става дума за декорация на жилище, обитавано от живеещ самостоятелно мъж, нещата стоят по съвсем различен начин. Днес ще поговорим за освежаване на ергенската квартира и как най-лесно би могло да постигнем пълна хармония и единство в нея, така че, тя да се превърне в уютно кътче, дори и без намесата на женска ръка.

 

Може би си мислите, че това е невъзможно?

 

Грешите.

 

Декорацията на мъжкото жилище си има своите особености и те са свързани най-вече с начина на живот и вкусовете на неговия обитател. Изборът на различни средства за украса се базират именно на тези два фактора.

 

Обикновено живеещият сам мъж не държи жилището му да бъде прекалено помпозно и крещящо, но за сметка на това уважава стилното, минималистично обзавеждане, което е много практично и функционално и напълно задоволява прагматичния вкус на силния пол.

И така, какви декоративни елементи бихме могли да добавим към ергенското жилище, без да нарушим неговия аскетичен облик?

Най-лесният начин да се добави малко цвят и повече визуален интерес са модулните картини.  На пазара се предлагат страхотни модели с изображения на автомобили, урбанистични пейзажи, както и такива, на футболна тематика.

Всяко едно подобно изображение би могло да се впише идеално в мъжката квартира и да й придаде много свежест и стил.

 

Модулните картини с изображения на коли биха могли да намерят място в гостната, спалнята, коридора или антрето. Размерите и цветовете следва да бъдат съобразени с тези на помещението, което искате да украсите. Ако домакинът желае да наблегне на хармонията и релакса, може да избере изображение на автомобил на фона на красив природен пейзаж.

 

От друга страна повече цвят и настроение ще внесе модулна картина с ярки, контрастни тонове, което също е много оригинално и модерно решение за съвременното жилище.

 

Що се отнася до трапезарията или кухнята, там би се вписала чудесно модулна картина, с изображения на храна, например като този страхотен хамбургер, който изглежда удивително апетитно и със сигурност ще подобри атмосферата в помещението.