Чаршафи Тенсел

Външният вид и усещането при допир на тенсел материята са луксозни и изискани. Той също така символизира ново начало в развитието на екологично устойчивия текстил.

Еко деним с Tencel!

Производителите на Tencel и INVISTA – известната в цял свят фирма Lenzing, която е  собственик на марката COOLMAX®, обявиха втора иновативна колаборация в деним - това е плат COOLMAX®, смесен с влакно TENCEL®. Този революционен вид деним осигурява меки и издръжливи тъкани, имайки предвид нуждите и предпочитанията на взискателните потребители.

 

Предимства

Съвременните чаршафи от Тенсел са:

- Екологични:  Тъй като Тенсел е материя, получена от естествена целулоза, която се намира в дървесната маса, тази материя е икономична и я има в изобилие в природните ресурси. Освен това е напълно биоразградима.

- Могат да бъдат боядисани във всякакъв цвят: Тъканта е подходяща за боядисване в различни цветове поради високото ниво на абсорбция.

- Устойчиви на влага: Тази екологична материя има естествена способност за дишане и ниво на абсорбция на влага от 50%, което е в пъти повече от памука.

- Антибактериални:  Поради своята устойчивост на влага тенселът антибактериален.

- Фини и нежни на допир: Материята има изключително гладка, мека повърхност, която се драпира красиво.

- Подходящи за хора с чувствителна кожа:  Гладката повърхност на тенсел влакната при допир е мека и еластична, и поддържа кожата суха.

- Универсални:  Тази еко материя има контролируема фибрилация, която може да се манипулира във всичко.

- Издръжливи:  Чаршафите са здрави както във влажно, така и в сухо състояние.

 

Съвети за грижа за тенсел чаршафи

Тенсел материята може да се свива, да кажем с около 3% при първото изпиране, но не се свива отвъд това. Изперете ръчно тъканта внимателно в студена вода с мек почистващ препарат.

За машинно пране внимателно прочетете инстрикцуиите върху етикета за грижа за продукта. По принцип, най-добре е да настроите пералнята си на нежен цикъл, малки обороти и да ги перете с мек почистващ препарат.

Гладенето на плата не е задължително. Ако все пак решите да изгладите чаршафите от тенсел, постарайте се да бъде с парна ютия при ниска температура, за да не ги увредите.

Понякога на етикета може да пише, продукта да се даде на химическо чистене. Това може да се дължи на факта, че материята съдържа смес от тенсел и друг вид влакна, например памучни.