Чаршафи от нетъкан текстил

При избора на спално бельо и чаршафи от нетъкан текстил за дома домакините се ръководят не само от размера, дизайна и цвета, но и от материала, от който е ушит спалния комплект. Еднократни чаршафи от нетъкан текстил се използват от векове.

 

 

На съвременния пазар има няколко разновидности на този материал:

 

- Суров текстил. Отличава се с повишена плътност и издръжливост. Това е неизбелено, небоядисано платно, универсално използвано за шиене на работно облекло и изработка на тапицерия за интериорни мебели.

 

- Избелен текстил. Устойчива, практична материя, която се използва за приспособяване на спални комплекти за пансиони, къщи за почивка, хотели, лечебни заведения, детски градини и други.

 

- Гладък текстил. Структурата му е подобна на избеленото калико. Разликата е, че то е боядисано в обикновен цвят. От него се шият покривки, спално бельо и други.

 

- Грубо калико. То се отличава с яркостта на цветовете и наличието на изображения. Използва се за шиене на дамско и детско домашно облекло, дрехи за сън, спални комплекти и други.

 

Ако харесвате ярки цветове, тогава си струва да купите груб калико.

 

Плътността на висококачествените нетъкани материи, използващи се производството на спално бельо, обикновено не е много висока. Практическите характеристики на спалните комплекти до голяма степен зависят от нея. Според допълнителната класификация, нетъканият текстил намира най-широко приложение в здравни и козметични заведения. Такива чаршафи от нетъкан текстил еднократни могат да се предлагат на ролки, с ластик и други.

 

Ако наистина искате висококачествено спално бельо от нетъкан текстил, изберете изделие от известна фирма. За производството му се използват много тънки нишки, поради които тъканта е много мека и гладка. Освен това, нетъканият текстил е здрав и издръжлив.Идеално решение е да изберете спално бельо от нетъкан текстил от Рранфорс. То се отличава от каликото по броя на нишките в квадратен сантиметър, което се отнася до плътността. Ранфонсът има 50-60 от тях, а каликото - едва 42.