Чаршаф торба

Техниката на тъкане, която се използва във вашите чаршафи тип торба, е важен фактор за това колко ще ви е леко и удобно през нощта. Обърнете внимание на броя на нишките, етикета и инструкциите за грижи.

Това, което определя нивото на комфорт на вашите чаршафи тип торба за олекотени завивки, е по-големият брой нишки, естествената тъкан и това да са еднослойни.

 

Броят на нишките на вашия чаршаф торба

Международната мерна единици за броя на нишките, ако купувате вносно спално бельо е броят конци на квадратен инч плат. В страни като Франция и България е прието вместо инчове да се използват сантиметри. Така че плат с брой конци 250 трябва да има 125 нишки, тъкани хоризонтално и 125 нишки, тъкани вертикално на квадратен инч. За сантиметри това са около 60 нишки/см.

Плат от 180 нишки се появи преди 60-те години. Стандартните чаршафи имаха брой нишки около 120 (60 - вертикално и 60 - хоризонтално). В момента откриваме, че някои висококачествени чаршафи са етикетирани с 1000 или повече нишки. Всъщност това не е възможно. Брой нишки се отнася до броя нишки, изтъкани заедно в квадратен инч. 1000 или повече нишки просто не могат да бъдат втъкани с помощта на стан на толкова малко пространство.

Производителите заблуждават купувачите, като добавят допълнителни нишки, наречени кирки, хоризонтално към плата, за да съответстват на това количество. Ако използват двуслойна нишка, маркерите обикновено удвояват количеството. Ако използват 4-слоен конец, маркерите утрояват броя. Всъщност наслояването означава, че памукът е от по-нисък клас.

Ако искате най-добрия възможен брой конци за удобство, можете да опитате да закупите чаршафи с 400 нишки на квадратен инч. Чаршафите с 280 нишки са удобни и издръжливи.

 

Проверете етикета на чаршафа торба

Прочетете внимателно етикета на чаршафа торба, който ще закупите, за да проверите броя на слоевете и нишките.

  • Откажете се от чаршафите с много голям брой нишки. Избягвайте да избирате листове с много нишки като 800, 1000 или повече, тъй като те най-вероятно са направени с многослойни нишки или с добавяне на кирки. В идеалния случай можете да изберете чаршафи от 100% египетски памук с брой конци 200-400.
  • Въздържайте се от двуслойните и многослойните чаршафи. Слоят означава, че чаршафът вероятно е направен от многослойни тъкани нишки, които се смесват, за да се получат нишки, достатъчно дълги, за да бъдат оплетени. Никога не избирайте чаршафи с две или четирислойни тъкани върху етикета. Египетските чаршафи, направени от единични нишки, са мъдър избор за вас.

Грижи за чаршафите тип торба

Всеки производител върху етикетите на своите продукти, винаги посочва препоръки за грижа и поддръжка на своите продукти. Но за много хора тези правила за грижа остават загадка завинаги.

Що се отнася до чаршафите тип торба, особено ако са от памук, трябва да знаете, че първото пране трябва да се извършва при температура 40 ° C, а следващите могат да бъдат извършвани при и над 60 ° C. Това се прави с цел да се унищожат акарите.