Чанта лак

Лачената кожа е олицетворение на лукс и изисканост. Чантите от лакирана кожа с право се свързват с лукса и безупречния стил. Те се произвеждат от специална лицева кожа, които след обработка се лакира със специален лак. Разбира се, чантата от лакирана кожа е невероятно красива, но в същото време лесно се надрасква. Ето защо, лачените чанти е по-добре да се носят на фирмени партита или коктейлни вечери, а не в ежедневието. Забравете за тях за разходки в дъждовно време За да ги поддържате използвайте продукти, предназначени за лачена или лицева кожа.

 

 

Онлайн магазинът ни kapere.com препоръчва най-често срещаните методи за проверка дали една чанта от лак е направена от естествена кожа.

 

Трябва да обърнете внимание на външната част на продукта, т.е. на краищата на материала. Имитиращата естествена кожа чанта ще бъде залепена за текстилна основа, което не се отнася за естествената кожа. Разрезът на кожата има тенденция да има по-груб и по-заоблен ръб.

 

Що се отнася до лаковата кожа, нейната естественост може да се провери по следния начин: след като дишате върху нея, мъглата веднага изчезва, а при изкуствената кожа тя се задържа по-дълго време.

 

Всъщност всички стоки от естествена кожа разполагат с етикет, който е направен от материала, от който е направен продукта. Такива етикети не се поставят на имитиращите ги, синтетични продукти.

 

Можете да подпалите парче или "невидимо" място на продукта. Естествената кожа при контакт с огъня бавно ще се свие и ще се появи слаба миризма на печено пиле. Този номер не работи със изкуствените заместители – при изкуственат алачена кожа, повърхността започва да се топи и излъчва остра миризма. Може би не е най-удачният метод - но той се счита за най-ефективен.

 

Друга отличителна черта на кожата са нейните топлинни свойства. Обикновено кожата е със стайна температура, а заместителите винаги са студени. Достатъчно е да държите кожен продукт в ръцете си за кратко време - той ще се нагрява и ще се затопли известно време, докато изкуствената кожа винаги остава студена.